Zupa ziemniaczana ze śmietaną

20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
2 dkg mąki
(1 dkg grzybów suszonych)
sól
35 dkg ziemniaków
zielona pietruszka
1/2 -1 szklanki śmietany
koperek

Włoszczyznę (i grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić; połowę włoszczyzny (i grzyby) pokrajać. Ziemniaki oczyścić, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, włożyć do wywaru, ugotować: Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawić zupę, mieszając zagotować, zupę posolić, dodać pokrajaną włoszczyznę, zieloną pietruszkę
i koperek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>