Zupa z podrobów

Kuchnia węgierska

250 g wątroby wołowej lub wieprzowej kilka ziarenek pieprzu
250 g płucek
40 g tłuszczu
2 pęczki włoszczyzny
1 łyżka mąki
3 jaja ugotowane na twardo
sok z cytryny
sól

Wątrobę i płucka razem z włoszczyzną i pieprzem ugotować na miękko w osolonej wodzie. Odcedzić, wątrobę, płucka, włoszczyznę i ugotowane na twardo jaja zemleć w maszynce do mięsa. Przyrządzić jasną zasmażkę, zalać ją ugotowanym wywarem, dodać zmieloną masę, dokładnie wszystko wymieszać i przed podaniem przyprawić do smaku sokiem z cytryny.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>