Zupa aranzazu z Hiszpanii

15 dag chleba,
10 łyżek oliwy,
4 ząbki czosnku,
10 dag suchej ostrej kiełbasy,
20 dag czerwonej papryki (bez skórki),
30 dag pomidorów,
sól

Chleb krajany w drobną kostkę podpiec w piekarniku. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić czosnek i kiedy zacznie się rumienić, przełożyć do garnka, dodać drobno krajaną kiełbasę i paprykę. Postawić na ogniu i ogrzewać przez 2 min., ciągle mieszając. Włożyć obrane i pokrojone pomidory. Po 5 min. dodać chleb i wlać 2 l wrzątku. Osolić i dusić na małym ogniu ok. 1 godz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>