Przepisy na Wołowina

Żeberka wołowe w brunatnym sosie

Kuchnia chińska 1 kg szpondra (żeberka) 2 łyżki soli 2 litry wody 3 szklanki sosu brunatnego Mięso natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. 2 litry wody zagotować, ... zobacz przepis

Zrazy ziołowo-czosnkowe

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 4 łyżki umytych drobno posiekanych liści mieszanych roślin przyprawowych (szałwia, pietruszka, estragon, bazylia, hyzop) 5-6 ząbków ... zobacz przepis

Zrazy zbójnickie 20 min

Kuchnia z szybkowaru 60 dag wołowiny bez kości 10 dag kiełbasy zwyczajnej 0,5 szklanki bułki tartej 2 żółtka 10 dag słoniny 8 dag smalcu 2 cebule 1-2 ząbki ... zobacz przepis

Zrazy wołowe z musztardą

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 5 dag korniszonów 2 łyżki musztardy 30 dag cebuli 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) sól pieprz 2 łyżki umytych posiekanych ... zobacz przepis

Zrazy wołowe nadziewane pieczarkami

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 10 dag pieczarek 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 2 ząbki czosnku 1 szklanka rosołu wołowego 10 dag cebuli 1/4 szklanki śmietanki ... zobacz przepis

Zrazy wołowe nadziewane ogórkami

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 1 łyżka szałwi suszonej 20 dag ogórków kwaszonych (twardych jednolitych) 15 dag cebuli 1/2 łyżki musztardy sól pieprz 2 łyżki ... zobacz przepis

Zrazy wołowe duszone z grzybami

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 3-4 dag suszonych grzybów 20 dag cebuli 3 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) sól pieprz 2 łyżki umytej ... zobacz przepis

Zrazy warmińskie 20 min

Kuchnia z szybkowaru 60 dag wołowiny bez kości 1 płaska łyżka mąki 6 dag smalcu 2 spore cebule 1 kromka (5 dag) razowego żytniego chleba 10 dag wędzonego boczku 1 ... zobacz przepis

Zrazy słowińskie

1,2 kg mięsa wołowego zrazowego 10 dag smalcu 70 dag kapusty kwaszonej 50 dag śliwek suszonych 5 dag jabłek suszonych 15 dag boczku 2 szklanki wywaru z jarzyn i kości 5 dag ... zobacz przepis

Zrazy po cieszyńsku 20 min

Kuchnia z szybkowaru 60 dag wołowiny bez kości 10 dag boczku wędzonego 1 ogórek kiszony (10 dag) 2 spore cebule 1 łyżka mąki e dag smalcu 0,5 szklanki śmietany sól i ... zobacz przepis