Pasztet z wątroby

Kuchnia węgierska

500 g wątroby wieprzowej
2 jaja ugotowane na twardo
50 g smalcu
sól
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
pieprz
1 świeża czerwona papryka

Wątrobę pokroić na małe kawałki. Cebulę poddusić na tłuszczu na złoty kolor, potem dodać do niej kawałki wątroby. Jeszcze gorącą masę razem z jajami zmiksować w mikserze, dodać drobno pokrajaną paprykę i oprószyć solą i pieprzem. Masa powinna być dość gęsta. Włożyć ją do naczynia szklanego lub glinianego i podawać po dokładnym ochłodzeniu. Pasztet przechowywany w lodówce pozostaje świeży przez kilka dni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>