Pasztet z wątroby

Kuchnia węgierska

500 g wątroby wieprzowej
2 jaja ugotowane na twardo
50 g smalcu
sól
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
pieprz
1 świeża czerwona papryka

Wątrobę pokroić na małe kawałki. Cebulę poddusić na tłuszczu na złoty kolor, potem dodać do niej kawałki wątroby. Jeszcze gorącą masę razem z jajami zmiksować w mikserze, dodać drobno pokrajaną paprykę i oprószyć solą i pieprzem. Masa powinna być dość gęsta. Włożyć ją do naczynia szklanego lub glinianego i podawać po dokładnym ochłodzeniu. Pasztet przechowywany w lodówce pozostaje świeży przez kilka dni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Udał się przepis, nie udał? Czegoś nie wiesz, masz problem z przygotowaniem potrawy, napisz: