Kotlety gryczane

40 dag kaszy gryczanej,
szklanka mleka,
cebula,
4 łyżki tłuszczu,
5 dag tartej bułki,
sól,
pieprz,
majeranek,
3 jaja,
czosnek

Kaszę gryczaną ugotować na sypko na mleku z dodatkiem wody (2 razy więcej płynu w stosunku do kaszy). Cebulę pokrajać w plastry í przesmażyć na tłuszczu. Ostudzoną kaszę zemleć w maszynce razem z cebulą. Dodać przyprawy; trochę tartej bułki, jaja, ząbek czosnku i ciasto wyrobić. Uformować kotlety, obtaczać w tartej bułce i usmażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sosem grzybowym, oraz z surówkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Udał się przepis, nie udał? Czegoś nie wiesz, masz problem z przygotowaniem potrawy, napisz: