Przepisy kuchni: Kuchnia z szybkowaru

Barszcz ukraiński 45 min

Kuchnia z szybkowaru 50 dag kości, najlepiej szpikowych, 15 dag suchej, uprzednio namoczonej na noc (lub młodej, wtedy gotowanie trwa 30 minut) fasoli, 2 buraki ćwikłowe, 10 ... zobacz przepis

Barszcz ukraiński 30 min

Kuchnia z szybkowaru 50 dag kości, najlepiej szpikowych, 3 marchwie (20 dag), 1 kalarepka lub kawałek cukini (10 dag), 1-2 pietruszki (8-10 dag), 40 dag kartofli, 2 cebule, 2 ... zobacz przepis

Miętus z grzybami 15 min

Kuchnia z szybkowaru 1 kg miętusa 6 łyżek dobrego oleju (np. sojowego) 3 łyżki mąki 3 szklanki białego albo czerwonego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem ... zobacz przepis

Miętus w zielonym sosie 15 min

Kuchnia z szybkowaru 80 dag miętusa 3-4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego) 2 łyżki mąki 1 szklanka białego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym) 4 ... zobacz przepis

Miętus w pomidorach 15 min

Kuchnia z szybkowaru 1 kg miętusa. 6 łyżek dobrego oleju np. sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego (lub 25 dag pomidorów) 1 kieliszek koniaku (lub zastępczo tyleż ... zobacz przepis

Ryż pilaw bezmięsny z pieczarkami 6 min

Kuchnia z szybkowaru 1 szklanka ryżu 1,5 szklanki wody 3 łyżki oleju (np. sojowego) 20 dag pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kostka rosołowa 1 szczypta tymianku lub ... zobacz przepis

Ryż pilaw bezmięsny z jabłkiem 6 min

Kuchnia z szybkowaru 1 szklanka ryżu 1,5 szklanki wody 3 łyżki oleju. np. sojowego lub 6 dag masła 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kostka rosołowa 1 szczypta tymianku 3 ... zobacz przepis

Cynadry po polsku 35 min

Kuchnia z szybkowaru 50 dag cynadrów 2 duże cebule 4 dag tłuszczu 1-2 łyżki mąki 2-3 łyżki karmelu 1 kieliszek wina siekana natka pietruszki sól i pieprz do ... zobacz przepis

Cynadry po francusku 30 min

Kuchnia z szybkowaru 50 dag cynadrów wołowych, 2 łyżki oleju lub innego tłuszczu. 1 cebula, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, 0,5 szklanki białego ... zobacz przepis

Soczewica piure 25 min

Kuchnia z szybkowaru 25 dag soczewicy 4 dag masła 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy „Jarzynka” sól i pieprz do smaku Soczewicę przebrać, opłukać, zalać w ... zobacz przepis