Krem kasztanowy

Kuchnia węgierska

1 kg kasztanów jadalnych (maronów)
1 laska wanilii
200 g cukru
słodka śmietanka

Kasztany ugotować, obrać i zemleć w maszynce do mięsa. Z cukru, niewielkiej ilości wody i laski wanilii ugotować zawiesisty syrop, wyjąć wanilię. Do syropu dodać mieszając kasztany i przez prasę do ziemniaków wycisnąć krem do szklanej miski. Przybrać bitą śmietaną.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>